Optimalisaties: galleries, SSD performance, PCloud

Afgelopen week hebben we voor PFSquad.NU een aantal behind the scene optimalisaties gedaan om weer een performance slag te kunnen maken. Jullie hebben er waarschijnlijk deze keer geheel niets van gemerkt.

What the ALT

ALT TagWe kwamen bij het nalopen van een aantal zaken op het gebied van onze galleries tot de conclusie dat onze deze niet optimaal de foto’s serveerden. Deze keer hebben we het daarbij niet over de grootte of iets in die trend maar we merkte op dat voor de IMG tags wel gebruik werd gemaakt van het TITLE attribuut maar niet van het voor SEO tevens belangrijke zijnde ALT attribuut. 

Zorgen dat een ALT gegeven wordt gevuld is een kleine aanpassing maar afgelopen week hebben we dus alle afbeeldingen die via de galleries worden weergegeven ook voorzien van een specifiek ALT attribuut. Deze optimalisaties zullen zeker de vindbaarheid van de afbeelding in combinatie met de event titel een stuk gaan verbeteren.

SSD Performance

Performance upIn het vorige item gaven we al aan dat we over zijn op SSD’s voor onze main webserver en we wilden toch even wat ervaringen delen die we hebben op gedaan in de afgelopen week aangaande de performance;

Backups

Onze systeem backups duurde doorgaans redelijk lang (circa 20 uur) met de SATA HDD’s. Nu met de SSD setup duur een volledige system backup nog geen 2 uur. Wat natuurlijk aanzienlijk fijner is omdat bij het backuppen een server toch altijd de nodige resources moet afstaan voor dat proces.

Server load

De server load kon met de oude situatie zo nu en dan nog eens flink schommelen en in sommige scenario’s zelfs de spuigaten uitlopen (ik heb middels top daar wel eens een load van 150 gehad, waarvan iedereen zegt dat dat niet lekker is). We vermoeden dat dit naast de SSD switch te maken heeft met de stap naar werken met Varnish maar de verbeterde / sneller I/O (input/output) acties zullen hier ook hun steentje in bijdragen.

Concrete ervaring

Alle andere zaken zijn leuk en al, maar het gaat om hoe de ervaring is voor het echt concreet gebruiken van een website. We kunnen denk ik met zekerheid wel stellen dat de snelheid van onze website door de genoemde optimalisaties stukken verbeterd is. Let wel hij is nog niet helemaal zo als wij hem persoonlijk willen door een bekend probleem bij een van onze CDN partners. Maar ook daar wordt werk van gemaakt en kan dus alleen maar zorgen dat het nog beter gaat worden en dat vinden wij persoonlijk alleen maar super.

PCloud

PCloudExtreem kort hebben we dit in het vorige item benoemd maar misschien verdiend dit vast wat meer toelichting; omdat we weten dat alles in de cloud hebben altijd handig kan zijn, hebben we in de afgelopen tijd ook gezocht naar een platform wat ons dit kan bieden.

Dropbox hebben we oorspronkelijk gebruikt maar helaas lopen de kosten van Dropbox zodra je boven een aantal TB gaat zitten aardig op en daarnaast is hun user interface op sommige punten achterhaald / verouderd.

PCloud (zie: https://www.pcloud.com/) hebben we uitgebreid getest op gebieden zoals; upload / download snelheid, share / encryptie mogelijkheden, het beheren van bestanden / mappen etc. en de resultaten zijn ons enorm goed bevallen en als partijen zoals Twitter, LinkedIn, Nike, Adobe en meer het gebruiken dan moet daar een reden voor zijn.

Daarnaast gaan we PCloud gebruiken voor een feature welke wij in de komende dagen hopen aan te kondigen want daar neemt het ons enorm veel werk uit handen. Meer daarover zodra we de laatste zaken ingericht hebben.

Laat een Reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.