Niet vaarwel maar wie weet tot ziens!

Ik heb het schrijven van dit al veel te lang op zich laten wachten. Het is tijd; Laten we realistisch zijn, als je PFSquad.NU kent of hebt gevolgd, dan is je 1 ding zeker opgevallen; we hebben al tijden geen foto’s meer gemaakt hebben. 

Of misschien beter gezegd Chris heeft nog geregeld foto’s gemaakt, maar ook dat is niet meer zoveel als vroeger.


Situatie Patrick

Damn dat klinkt echt kut maar vooruit so be it. Het is zo dat er inderdaad wel wat gespeeld heeft en ook nog wel speelt, daarover zo meer. Maar ik persoonlijk heb sinds eind vorig jaar geen shoot meer gedaan en ik voel ook simpelweg die drang ervoor niet meer.

Vroeger en dat kunnen een tal van jullie beamen waren we ieder weekend wel ergens te vinden, soms op meerdere event in een weekend. Maar buiten de wildgroei aan ‘fotografen’ was het zo dat lang niet altijd iedere organisatie bereid was om het leuk te houden.

Begrijp me niet verkeerd maar fotograferen op een event is stiekem echt wel wat werk/stressvol etc. maar als organisaties op den duur niet eens meer je onkosten willen vergoeden (en dan heb ik het niet over het werk van foto’s verwerken etc), dan is het op den duur gewoon ook niet meer leuk. Iedereen kent de kosten van een feestje (reizen, drinken, eten etc.). Tel daarbij ook zeker even het opofferen van je tijd nadien voor foto’s echt te verwerken, de apparatuur en het onderhoud daaraan nog  maar eens op. 

Kortom je investeert enorm als daar niks tegenover kan staan … en dat 3/4 van de tijd nou dan is het niet meer leuk.

In alle eerlijkheid; ik vroeg me geregeld ook op feestjes af van wat doe ik hier. Ik heb er eigenlijk helemaal geen zin in. Het kost me alleen maar tijd, energie en moeite.

Tel daarbij ook even op dat van de ‘ouwe garde’ al zoveel mensen gesetteld zijn, niet meer in de scene zitten of wat dan ook.  Er zijn feestjes geweest waar ik zoiets had van … damn man ik ben oud vergeleken met het publiek. Ook dat is niet heel erg chill kan ik je zeggen.

De enigste reden waarom ik het deed was het publiek, de mensen voor de camera, zij gaven gelukkig altijd een stukje plezier en energie terug. Daarvoor alvast bedankt!


Achterliggende reden

Zoals ik zei heeft er nog wel wat meer gespeeld. heeft mijn vader een hele lange tijd slecht gelegen en ook dat helpt niet echt om er op uit te gaan. Pas als het ernstig is merk je hoe belangrijk familie voor je is. Gelukkig gaat het nu goed met hem! Maar het waren geen gemakkelijke tijden.

Maar ik breng veel liever tijd met hem door in het weekend dan dat ik op een feestje sta. Feestjes heb ik honderden (volgens Partyflock zo’n 565 maar ik denk dat daar nog zeker een stuk of 100 bij moeten) bezocht.

Dankzij PFSquad.NU ben ik simpelweg overal en nergens geweest … ik heb het allemaal zowat gezien wat je kunt bedenken.

Daarnaast ben ik weer teruggevallen (wow .. klinkt alsof het een verslaving is … nou ja misschien) in mijn liefde voor Nintendo zoals sommige wellicht zullen weten. NintendoReporters is waar je alles wat ik daarvoor doe kunt vinden, zie dat als een soort plaatsvervanger voor PFSquad.NU.


Situatie PFSquad.NU

Wat houd dat in voor PFSquad.NU zullen sommige zich afvragen. Nou laat ik daar heel duidelijk in zijn;

Foto’s = Slaapstand

In het kort gaat PFSquad.NU qua foto’s op een slaapstand. Met slaapstand bedoel ik; wie weet dat ik nog ooit foto’s schiet op een feest, dan komen die foto’s nog steeds op PFSquad.NU. 

MAAR verwacht niet actief iedere week content in de vorm van foto’s.

De foto’s wil ik gewoon online beschikbaar houden dus dat zal ook zeker gebeuren via PFSquad.NU. Wel zullen we bepaalde andere zaken die niet noodzakelijk zijn voor dat in stand te houden op den duur uit gaan faseren.

Events = Dennis

Zoals jullie weten worden er onder de noemer van PFSquad Events ook geregeld evenementen georganiseerd. Voor zover ik weet zal Dennis dat blijven doen. Gelieve voor alles omtrent events om dan ook direct met hem te schakelen.


Andere zaken

Persberichten; we krijgen ze nog binnen maar ik doe er niets meer dus aan alle partijen die ze sturen, please don’t.

Mixes/downloads; ook die krijgen we nog geregeld aangeboden, hiervoor geldt vanuit mij ook; please don’t. Mocht je ze willen sturen laat ze dan aan de PFSquad Events toekomen. Wellicht dat zij er iets mee kunnen.

Andere zaken; Zaken die hier niet benoemd zijn … zijn waarschijnlijk niet belangrijk genoeg maar je kan nog altijd contact opnemen hoor.


Dankwoord

Niemand van de crew is op de hoogte van dit bericht alvorens ik het zojuist ging schrijven… dus surprise motherfuckers. Nah nee, ik wou het schrijven zoals ik het wou schrijven. Maar ik wil jullie via deze weg allemaal bedanken en nog even kort wat persoonlijks meegeven;

@Dennis; Maatje bedankt voor de enorm leuke tijden met PFSquad. Wie had gedacht dat het zolang zou lopen en we er zoveel mee zouden meemaken. Succes met events tak en als ik wat kan betekenen voor je … de deur staat altijd open!

@Laurens; We hebben elkaar echt al tijden niet meer gezien of gesproken man. Dat vind ik jammer maar het belangrijkste is dat jij op je plek bent; happy en goed in je vel. Het ga je sowieso goed pik!

@Nicky; Wat hebben we veel meegemaakt kerel. Leuke, minder leuke en absurde dingen. Tof dat je meeging naar die laatste shoot. Ook goed om te zien dat ik niet de enigste was die zoiets had van pff … daarnaast leuk om je nu gewoon zo nu en dan over de vloer te hebben. We spreken ons!

@Chris; bedankt man ook voor het houden van het fort in de tijden dat het mij niet zo lekker liep. Je inzet was altijd gewaardeerd. Blijf vooral in jezelf geloven en zet door met wat je wilt!

@Jolijn / @Sanne / @Elise; Moppies, wat hebben we gelachen en lol gehad met elkaar! Dank voor alle leuke herinneringen ik zou ze voor geen goud willen ruilen. 

@Jolijn
; Zorg goed voor de kleine man … en vooruit ook voor die grote 😉 Al het geluk met  Ronald en Reaven schat 🙂

@Sanne
; Ik baal nog steeds dat je verhuist bent … want ik zuig in lange afstand vriendjes zijn. Al het beste met Chris lieverd! 😀

@Elise
; Spookekind!!! Blue hair dont care (staat je goed btw) maar vertrouw op jezelf, je kan alles wat je wilt, ga ervoor mop! 😎


Publiek

Nah het zou stom zijn als ik niet alle mensen die voor de camera hebben gestaan niet mis. Maar jullie zijn er echt teveel om op te noemen. Wat heb ik genoten van al jullie capriolen, van gek tot absurd. Jullie brachten een lach op mijn gezicht en ik hoop dat wij dat als PFSquad.NU toch ook een stuk terug hebben kunnen doen!


@Iedereen; ik zal nooit hard vaarwel zeggen tegen jullie, want daarvoor heb ik teveel meegemaakt maar daarom zeg ik veel liever wie weet tot ziens!

Laat een Reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.