Agenda anno 2017

Laten we eerlijk zijn, op een gegeven moment hebben we een Agenda functionaliteit toegevoegd aan PFSquad.NU omdat we dachten dat dat een goede zet zou zijn. Maar anno 2017 is het iets wat meer werk kost dan dat het wellicht waard is.

Partyflock

Als PFSquad.NU zijn wij qua agenda nooit op het level gekomen van bijvoorbeeld een DJGuide of met name Partyflock. We hebben dit wel geprobeerd maar waar heel veel mensen niet bij stil staan is het feit dat je zaken moet controleren, invoeren, corrigeren, actualiseren, noem het maar op als het op events aankomt.

Soms is het heel makkelijk maar soms is het gewoon ontzettend veel werk, ook al hadden we op een gegeven moment  een heel stuk geautomatiseerd. Door de ervaring die we hebben opgedaan in die periode en dat het nog gewoon redelijk wat werk was om te verwerken, heb ik een heel nieuw begrip en ook wel respect gekregen voor een partij zoals Partyflock welke een dergelijke en volledigere agenda in deze tijden nog steeds kan blijven hanteren.

Onlangs las ik namelijk een heel open en eerlijk artikel over ‘de stand van zaken’ bij Partyflock op dit moment; https://thump.vice.com/nl/article/partyflock-is-stervende-maar-ploetert-nog-dapper-voort waar ik me tot op bepaalde punten ook zeker in heb kunnen relativeren.

Facebook agenda

Wat Thomas / t0mm1e aangaf is ook eigenlijk de voornaamste reden, alle vorm van events komen onderhand op het medium van Facebook en het grote voordeel is gewoon dat iedereen dit nagenoeg al heeft, kortom het gebruik is zo ontzettend laagdrempelig ten opzichte van een agenda op ‘weer’ een medium waar ‘weer’  een login voor nodig is.

Natuurlijk hebben wij persoonlijk voor PFSquad.NU daarin gedacht en getest met behulp van onder andere Social Logins, wat de drempel van het hebben / maken van een account op ‘weer’ een website / medium lager zou moeten maken. Hoewel dit scheelt en bijdraagt aan het toegankelijker maken van je medium heeft dit nagenoeg geen concrete impact gehad op het gebruik of bezoek van de agenda voor ons.

Kortom hebben we de afweging gemaakt; levert het ten opzichte van het werk concreet iets op; let daarbij op dat het niet eens ons om winst gaat of dergelijke, dat is nooit het doel van PFSquad.NU geweest. Maar uiteindelijk kwam die afweging op een punt dat het voor ons het simpelweg niet meer waard was om daarin te voorzien.

Zodra Facebook zijn agenda echt goed gaat koppelen met ‘verified’ artists vraag ik me überhaupt af of mensen nog de ‘moeite’ gaan nemen om een ‘andere’ agenda te gebruiken zoals die van Partyflock of Djguide.

Geplande Shoots

Eerder dit jaar hebben we derhalve om ons zelf ook het nodige werk te besparen (ik praat vaak in de we vorm merk ik (ik spreek namens PFSquad.NU) maar je mag gerust ik lezen trouwens), om de agenda functie weer terug te draaien naar een Geplande Shoot agenda, wat feitelijk betekend dat we alleen nog maar de events toevoegen aan de agenda die concreet iets betekenen qua planning voor mij en de andere fotografen van PFSquad.NU.

Natuurlijk zullen er zo nu en dan op speciaal verzoek events worden opgenomen welke daar niet direct onder vallen zoals in het verleden ook al wel was, we hebben de achterliggende agenda structuur nog wel aan de achterkant namelijk. Maar denk ook aan de PFSquad Events evenementen, maar die vallen doorgaans ook al onder Geplande Shoots dusja.

Conclusie – Agenda 2017 is no go tenzij…

Nee anno 2017 is het zo dat hebben van een volwaardige agenda zoals diverse andere mediums dat hebben heel eerlijk meer werk oplevert dan dat je er baat bij hebt, ook als je gaat kijken naar het verschil alleen al tussen hoe andere facetten van een website bezocht worden ten opzichte van een agenda (en dan heb ik het nog niet direct over onze core business (de foto’s)) dan zie je eigenlijk al aan dat het de moeite die je er insteekt niet waard is.

Er moet iets zijn waardoor je een gebruiker / bezoeker / eindgebruiker zo ver kunt krijgen om toch van een dergelijk facet gebruik te laten maken maar door de, voor het gebrek aan een betere verwoording, overkill aan agenda’s en het min of meer overkoepelende Facebook, lijkt het met een heel moeilijke materie om daar een oplossing voor te vinden die de balans van werk en gebruik in evenwicht zal kunnen houden.

Laat een Reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.